Župne obavijesti za 7. vazmenu nedjelju

Župne obavijesti za 7. vazmenu nedjelju
 1. Čestitamo našem Župnom zboru na jučerašnjem uspješnom nastupu na Smotri zborova Hrvatske franjevačke provincije koja je održana u našem samostanu sv. Nikole u Čakovcu. I ovom prilikom im se zahvaljujemo za njihov nesebičan trud koji ulažu u obogaćivanju naših euharistijskih slavlja. Koristimo priliku da pozovemo sve one kojima je Gospodin podario milost pjevanja da im se pridruže.

 

 1. Pozivamo vas svakodnevno u 18:00 sati na Svibanjske pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji. Dođite i ponesite sa sobom sve svoje molbe i potrebe, uz pjesmu i molitvu povjerite ih našoj Nebeskoj Majci.

 

 1. Večeras nakon svete mise Franjevački svjetovni red ima svoju mjesečnu skupštinu.

 

 1. ŽUPNI VJERONAUK se i dalje održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. Sutra (ponedjeljak 29. svibnja 2017.) je sjednica ŽEV-a i ŽPV-a u 19:00 sati.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Ovoga utorka će nam u goste stići fra DRAGO GRIZELJ (ovogodišnji mladomisnik), đakon u crkvi sv. Franje u Zagrebu. Dođimo i molimo moćni zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

 1. U utorak, poslije večernje svete mise nastavljamo s BIBLIJSKIM SATOM.
 1. U četvrtak, 1. lipnja 2017., vršimo upis misnih nakana za mjesec srpanj, kolovoz i rujan.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje. Poslije klanjanja svoj mjesečni susret imaju Katolička udruga medicinskih sestara i tehničara.
 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota na čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije svete mise za svetu ispovijed.

 

 1. U petak će biti sveta ISPOVIJED u 19:30 sati ZA ovogodišnje KRIZMANIKE, krizmane kumove, roditelje i bližu rodbinu.
 1. U subotu uoči nedjelje Duhova, kod nas je Sveta Potvrda u 10:30h. Djelitelj Krizme je mons. Stjepan Kožul. Svetu Krizmu primiti će 52 mladih. Pozivamo vas da tijekom ovoga tjedna na osobit način molite za naše krizmanike, da budu srca otvorena i spremni živjeti istinskim kršćanskim životom.

 

 1. U subotu je Cenakolo u 15h.

 

 1. U ovu subotu, također, uoči nedjelje DUHOVA, pozivamo vas na DUHOVSKO BDIJENJE, koje će započeti u 21:00 sat u atriju franjevačkog samostana pored vjeronaučne dvorane. Uz molitvu, pjesmu, čitanje Božje riječi i euharistijsko klanjanje slaviti ćemo Gospodina.

 

 1. Za potrebe najavljenih radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 1550 kn. Zahvaljujemo se. I dalje prikupljamo novčane priloge za navedene radove u sakristiji nakon svetih Misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
 1. Približava nam se župno proštenje PRESVETOGA TROJSTVA. Ove godine je ono blizu svetkovini sv. Antuna Padovanskog. Stoga ćemo se za oba blagdana pripraviti trodnevnom duhovnom obnovom od 10. do 12. lipnja 2017. Duhovnu obnovu će voditi fra Smiljan Kožul sa Sigeta iz Zagreba.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.