Župne obavijesti za 8. nedjelju kroz godinu (26. 2. 2017.)

Župne obavijesti za 8. nedjelju kroz godinu (26. 2. 2017.)

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 2. Caritas naše župe ponovo organizira Dobrotvorni sajam rabljenih stvari, u ovaj utorak 28. veljače od 10,00 do 17,00 sati, u prostoru bivše trgovine MURE u Radićevoj ulici. Dođite, potaknite svoje prijatelje i pronađite nešto za sebe. Na sajmu možete pronaći dobro očuvanu odjeću: kapute, odijela, odjeću za odrasle, mlade, djecu, bebe; kućne potrepštine, igračke, knjige sve to uz vaš dobrovoljni prilog. Prikupljen novac pomoći će potrebnima našega Caritasa.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom.

Poslije večernje svete mise je BIBLIJSKI SAT.

 

 1. Na Pepelnicu ili ČISTU SRIJEDU mise su u 8, 9 i 18 h. Obvezan post i nemrs. Na svetim misama pristupati ćemo obredu pepeljenja u «znak pokore i obraćenja, i početka svetog korizmenog vremena».

 

 1. Molitvena inicijativa 40 DANA ZA NEROĐENE, započinje ove srijede 01. ožujka i traje do 09. travnja. Zaštitnik ove kampanje je Sveti Josip. Svaka župa u našem dekanatu određena je za jedan dan u tjednu kada bi trebala biti aktivnija. Župa Presvetog Trojstva ima dan srijedu. Molitveno bdijenje će se održavati pred bolnicom od 10 do 18h. Detaljne informacije pogledajte na Oglasnoj ploči.

 

 1. U četvrtak, nakon večernje sv. mise je euharistijsko klanjanje. Poslije klanjanja svoj redoviti mjesečni susret ima Udruga katoličkih medicinskih sestara i tehničara.

 

 1. U četvrtak je susret roditelja ovogodišnjih krizmanika u 20 sati.

 

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota, prilika za sv. ispovijed prije mise.

 

 1. Od ovoga petka započinjemo KORIZMENE DUHOVNE OBNOVE, pod geslom “USTAT ĆU I POĆI K OCU SVOME!” Duhovna obnova će se održavati kod nas franjevaca svakog korizmenog petka sa posebnom temom toga dana. Započinjemo u 17,30 h pobožnošću Križnoga puta te nastavljamo u 18 h sa svetom misom s prigodnom propovijedi. Poslije mise u 19 h biti će kateheza o 10 Božjih zapovijedi. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge! Detaljne informacije pronađite na Oglasnoj ploči.

 

 1. U subotu je CENAKUL u 15 sati – krunica, sv. misa i klanjanje.

 

 1. Naš župljanin g. Tomislav Šegina prošli je tjedan na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranio svoj pisani licencijatski rad Ekumensko i međureligijsko učenje u nastavi katoličkoga vjeronauka u osnovnim školama Republike Hrvatske. Tim je činom stekao akademski stupanj licencijata znanosti (nekad magisterij) u području pastoralne teologije. Od srca mu čestitamo na postignutom znanstvenom stupnju!

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Novi broj Glas Koncila donosi: – Fizioterapeut s invaliditetom: “Toliko teškoća, a dan započinje i završava s pjesmom!”; – Međunarodni koordinator molitvene inicijative “40 dana za život”: “Pred bolnicama odjekuje glas onih koje se ne može čuti!”; Čitajući Glas Koncila učimo vjernički promatrati stvarnost oko sebe, upoznavajući primjere humanosti i kršćanske solidarnosti u našem okruženju.