Župne obavijesti za 8. nedjelju kroz godinu (3. 3. 2018.)

 1. Prva je nedjelja u mjesecu ožujku pa vašoj dobroti preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj dar možete ostaviti u košarici kod izlaza iz Crkve na čemu vam od srca zahvaljujemo!

 

 1. U utorak prije svete mise molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom.

 

 1. Sastanak ŽPV-a i ŽEV-a je u utorak, 5. ožujka 2019. u 19:30 sati u vjeronaučnoj dvorani.

 

 1. U srijedu, na Pepelnicu, svete su mise po blagdanskom rasporedu u 8, 9 te u 18:30 sati. Pozivamo vas da toga dana sudjelujete kod svete mise i obreda pepeljenja kako bismo zajedno u duhu obraćenja i pokore započeli sveto korizmeno vrijeme.

 

 1. Toga je dana, kao i na veliki petak, zapovijedani post i nemrs, a zapovijedani nemrs je i u sve korizmene petke. Nemrs (odricanje od mesne hrane) obvezuje sve koji su navršili 14 godina života, a post (samo se jednom u danu najesti do sita) obvezuje od punoljetnosti, pa sve do šezdesete godine života.

 

 1. Tijekom korizmenog vremena u našoj će crkvi biti pobožnost Križnoga puta petkom i nedjeljom u 18 sati.

 

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec travanj, svibanj i lipanj.

 

 1. Od ovoga korizmenog petka započinjemo sa KORIZMENIM DUHOVNIM OBNOVAMA pod geslom “DOĐITE K MENI SVI VI UMORNI I OPTEREĆENI, JA ĆU VAS ODMORITI!” Duhovna obnova će se održavati svakog korizmenog petka, s početkom u 18,00 h pobožnošću Križnoga puta te sa svetom misom s prigodnom propovijedi u 18:30 h. Ovaj korizmeni petak predvoditi će pater MARKO GLOGOVIĆ. Iskoristimo ovu priliku za svoju osobnu duhovnu izgradnju! Pozovimo i druge!

 

 1. U subotu nastavljamo sa susretima djece i mladih:

MINISTRANTI su u 9 sati, DJEČJI CARITAS u 10 sati, DJEČJI ZBOR u 11 sati,

FRAMA u 19:30 sati.

 

 1.  Od Prve korizmene nedjelje započinjemo sa kratkim poticajnim euharistijskim katehezama tri minute prije svake svete mise. S ovim katehezama želimo proći cijelu svetu misu od početka do kraja i približiti vam značenje svakog znaka, molitve i obreda kojega u svetoj misi činimo. Stoga vas pozivamo da pokušate od sljedeće nedjelje doći malo prije početka svete mise.

 

 1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupili smo 3.600,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Jučer je (subota 02.03.2019.) blago u Gospodinu preminula u 78. godini života IKA LEDENKO, majka časne sestre Andrijane Ledenko (naše kuharice). Sprovodni obredi pokojne Ike biti će u ponedjeljak, 04. ožujka u 15 sati na groblju sv. Mihovila u selu Vukšić, pokraj Benkovac. Neka joj Gospodin bude milostiv i udijeli joj radost vječnoga blaženstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.