Župne obavijesti za 9. nedjelju kroz godinu (3. 6. 2018.)

 


 1. Jučer je 60 kandidata primilo snagu Duha Svetoga. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi bili odvažni Kristovi svjedoci vjere u ovome svijetu. A svima koji su pripomogli u pripremi slavlja: materijalno i duhovno, iskreno zahvaljujemo.

 

 1. Prva je nedjelja u mjesecu lipnju, pa vašoj dobroti i u vaše molitve preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete ostaviti u košarici pri izlazu iz crkve. Od srca hvala!

 

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec srpanj, kolovoz i rujan.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno mu se u molitvi preporučimo.

 

 1. U utorak, poslije večernje svete mise imamo posljednji susret BIBLIJSKOG SATA, pred ljetne praznike.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje. Poslije klanjanja svoj mjesečni susret imaju medicinske sestre i tehničari.

 

 1. U petak, na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova svete mise kod nas su u 8, 9 i u 18:30 sati.U našoj susjednoj župi Presvetog Srca Isusova – Novi Centar, svetkovini će prethoditi trodnevnica, a na sam dan proštenja, svečane svete mise su u 10:30 sati i na večer u 19 sati.

 

 1. U subotu slavimo Bezgrešno Srce Marijino! Pozivamo vas i toga dana na svetu misu.

 

 1. U subotu u 10 sati, u našoj će katedrali biti svećeničko ređenje kojemu će uz ostale kandidate iz biskupije pristupiti i naša braća franjevci: fra Andro Tomislav Gluščić iz Gaja kod Pakraca, fra Stjepan Hrkač iz Slavonskog Broda, fra Leopold Palić iz Dubrave, fra Ivica Pećnik iz Koprivnice te fra Vedran Kos iz Orahovice. Od srca vam preporučamo u molitve ovu našu braću, kao i sve ostale ređenike.

 

 1. U nedjelju 10. lipnja 2018. Nacionalno svetište svetog Josipa nas poziva na proslavu svetkovine svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodi don Tomislav Čubelić.
 2. Uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog pozivamo vas na trodnevnu duhovnu obnovu od nedjelje 10. lipnja do srijede 13. lipnja 2018., koju će voditi don Damir Stojić zajedno sa svojim slavljeničkim timom Božja pobjeda. Program duhovne obnove pogledajte na prigodnom plakatu na Oglasnoj ploči. Pozovimo sve one za koje znamo da bi im duhovna obnova dobro došla!

 

 1. ANTUNOVSKI BLAGOSLOV AUTOMOBILA” imati ćemo u nedjelju 10. lipnja 2018. poslije večernje svete mise. Za tu priliku pripremili smo vam prigodne samoljepljive blagoslovne sličice koje će te imati priliku nabaviti u nedjelju poslije svetih misa.
 2. Uskoro će upisi u srednje škole. Naši su nas biskupi potaknuli da ne zaboravimo kako je vjeronauk predmet kojega svaki katolik, po savjesti treba upisati. Jednako tako, podsjećamo vas da su djeca koja žele pristupiti prvoj svetoj pričesti i krizmi obvezna pohađati osnovnoškolski vjeronauk tijekom svih osam godina školovanja.

 

 1. Najavljujemo Dekanatsko hodočašće u Mariju Bistricu 30. 06. 2018. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 70,- kn. Upisi su u sakristiji ili u uredovno vrijeme župnog ureda. Upišimo se na vrijeme jer je veliki problem pronaći autobuse radi velike potražnje.

 

 1. Zahvaljujemo vam na daru kojega smo u ovom tjednu prikupili za potrebe radova obnove krovišta franjevačkog samostana i naše crkve. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

 

ALEXANDER TUČEK iz Vrhovca u Ozlju, uzima MONIKU VUŠIR iz Lopašićeve 8 u Karlovcu. Vjenčanje je 08. lipnja 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

 

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.