Župne obavijesti za blagdan Svete obitelji (31. 12. 2017.)

Župne obavijesti za blagdan Svete obitelji (31. 12. 2017.)
 1. Ako još niste posjetili IZLOŽBU JASLICA naših prvopričesnika u vjeronaučnoj dvorani, potičemo vas da to učiniti poslije svete mise.
 1. Večeras ćemo u 18:30 slaviti svečanu svetu misu ZAHVALNICU kod koje ćemo čuti godišnji izvještaj o životu i djelovanju naše župne zajednice.
 1. U ponedjeljak, na Novu Godinu, slavimo svetu Mariju Bogorodicu, a ujedno je i svjetski Dan mira. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Toga dana nema blagoslova.
 1. Još ovaj tjedan traje božićno vrijeme pa vas pozivamo da češće i tijekom tjedna dođete u crkvu na svetu misu kako bismo radosno zajedno pjevali božićne pjesme i slavili novorođenoga Kralja.
 1. U tijeku su upisi misnih nakana za prvo tromjesečje: siječanj, veljaču i ožujak.
 1. U utorak, prema rasporedu, nastavljamo s blagoslovom obitelji u 9 sati. Raspored Blagoslova obitelji imate na Oglasnoj ploči, kao i na internetu. U slučaju da smo nekoga nenamjerno preskočili, molimo za ispriku. Spremni smo takve naknadno posjetiti. Tko želi blagoslov kuće/stana, a to nije do sada činio, neka se prijavi u župni ured.
 1. U srijedu je lijepi blagdan Imena Isusova, koji postoji još samo u franjevačkom kalendaru, pozivamo vas na svetu misu, kako bismo zajedno slavili Onoga čije Ime je nad svakim imenom.
 1. U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje, pod kojim ćemo moliti za uspjeh Franjevačkih pučkih misija u našoj župi.
 1. Ovaj je petak prvi u mjesecu, posvećen Srcu IsusovomPrilika za sv. ispovijed prije mise. Na večernjoj svetoj misi u 18:30 bit će blagoslov vode i zajednički blagoslov obitelji.
 1. U subotu na svetkovinu Bogojavljenja svete mise su kao nedjeljom u: 7,30; 9; 10,30 i 18:30 sati.

– Toga dana u našoj susjednoj župi na Baniji je župno proštenje sv. Tri KraljaSvete su mise u 8, 11 i na večer u 18:30. Proštenju prethodi trodnevnica koju predvodi vlč. Dragutin Goričanec. Prigodni plakat nalazi se na Oglasnoj ploči.

 1. U sakristiji možete nabaviti kalendare za sljedeću 2018. godinu.
 1. Poslužite se novim brojem Župnoga lista koji nam u ovome broju slikom i tekstom donosi reportažu o kulturnom blagu našega franjevačkog samostana.