Župne obavijesti za Cvjetnicu (9. 4. 2017.)

 1. KORIZMENE KUTIJICE DJELA MILOSRĐA možete odložiti pred oltar u zato pripravljenu košaru. Sakupljeni dar u njima prinijeti ćemo na oltar na Vel. Četvrtak kao uskrsni poklon za najpotrebnije našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što ste se odazvali na poziv dobra!

 

 1. Vaš dar za maslinove grančice, također je namijenjen za naš župni Caritas. Zahvaljujemo vam!

 

 1. Danas (nedjelja 09.04.2017.) u 16:00 sati pred Općom bolnicom u Karlovcu održati će se svečana zadnja molitva kampanje “40 dana za život”.
 1. Tijekom ovoga tjedna imat ćete priliku pristupiti sakramentu sv. ispovjedi od ponedjeljka do srijede od 17 do 18:30 sati. Od Velikog Četvrtka pa do Velike Subote prilika za ispovijed će biti od 7:30 do 9 sati. Popodne u vrijeme obreda nema ispovijedanja. Cjelokupni raspored možete vidjeti na oglasnoj ploči.
 1. U utorak nastavljamo s “Velikom pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijeta, zaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.
 1. Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan. Uskrs ne možemo doživjeti i proslaviti u punini, ako ne sudjelujemo u obredima ovih svetih dana.

– Pozivamo vas da nam se već u jutarnjim satima Velikog četvrtka, petka i subote pridružite u MOLITVI ČASOSLOVA u 7:00 sati u crkvi.

 

 1. Na Veliki Četvrtak misa večere Gospodnje i obred pranja nogu je u 18:30 sati, a nakon mise biti će u Lauretanskoj kapeli GETSEMANSKA URA – euharistijsko klanjanje sve do 22 sata.

 

 1. 8. Na Veliki Petak u 18:30 sati započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini – Svetoj Zemlji.

 

 1. Na Veliku Subotu pozvani smo tijekom dana u tišini pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20:00 sati ispred crkve s blagoslovom ognja. Za ovo slavlje ponesite svijeće sa štitnicima. Nakon mise bdijenja biti će blagoslov hrane.
 1. U nedjelju na Uskrs, prva sveta misa biti će u 6:30 sati, a ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 7:30h; 9h; 10:30h i u 18:30h. Kod svih misa bit će i uskrsni blagoslov hrane. Svetu misu u 9:00 sati predvoditi će mons. Ivan Šaško, pomoćni zagrebački biskup. 
 1. I ove godine naši vrijedni kreativci iz Udruge Ozračje ljubavi pripremili su nam IZLOŽBU predivnih pisanica koju možete razgledati do 25.04.2017. na Trgu bana Josipa Jelačića i u izlozima Radićeve i Tomislavove ulice. Svoj doprinos za realizaciju izložbe dali su vrtići, škole, udruge, domovi, KUD-ovi, pojedinci, tvrtke. Zahvaljujemo im na tome.

 

 1. Najavljujemo vam da će Franjevačka mladež na Uskrs ponuditi vam na prodaju kolače i ukrašene pisanice kako bi prikupili novce za put u Vukovar na Susret Hrvatske katoličke mladeži.

 

 1. U pastoralnom centru župe sv. Franje Ksaverskog na Švarči imate priliku pogledati izložbu fotografija ratom oštećenih crkvi na karlovačko-dugareškoj bojišnici – prije 25 godina uništavane a danas uskrsle.

 

 1. Ove srijede u sklopu Pobožnosti svetom Josipu u Nacionalnom svetištu na Dubovcu, u 19:30 sati održati će se Glazbeno – scenski prikaz PASIJA MAČ BOLI.
 1. Primamo vaš dar za uređenje Božjega groba, za kojega vam unaprijed zahvaljujemo.
 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Kao znak zahvalnosti, svake prve nedjelje u mjesecu služimo misu za naše dobročinitelje. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.