Župne obavijesti za Cvjetnicu – Nedjelju muke Gospodnje (14. 4. 2019.)

  1. KORIZMENE KUTIJICE DJELA MILOSRĐA možete odložiti pred oltar u zato pripravljenu košaru. Sakupljeni dar u njima prinijeti ćemo na oltar na Veliki četvrtak kao uskrsni poklon za najpotrebnije našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što ste se odazvali na poziv dobra!

 

  1. Tijekom ovoga tjedna imat ćete priliku pristupiti sakramentu sv. ispovijedi od ponedjeljka do srijede dopodne od 7:30 do 8:30 sati i popodne od 17 do 18:30 sati. Od Velikog četvrtka pa do Velike subote prilika za sv. ispovijed će biti od 7:30 do 9 sati. Popodne u vrijeme obreda nema ispovijedanjaCjelokupni raspored možete vidjeti na oglasnoj ploči.
  1. U utorak nastavljamo s “Velikom pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijetazaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Ovoga nam 5. utorka svetu misu predvodi vlč. LOVRO ZAPLATIĆ, župnik župe sv. Ivana Krstitelja iz Rečice. Poslije svete mise bit će prilika za čašćenje Relikvijara – MOĆI SV. ANTUNA. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

  1. Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan. Uskrs ne možemo doživjeti i proslaviti u punini, ako ne sudjelujemo u obredima ovih svetih dana.

– Pozivamo vas da nam se već u jutarnjim satima Velikog četvrtka, V. petka i V. subote pridružite u MOLITVI ČASOSLOVA u 7:00 sati u crkvi.

  1. Na Veliki četvrtak Misa večere Gospodnje i obred pranja nogu je u 18:30 sati, a nakon mise biti će u Lauretanskoj kapeli GETSEMANSKA URA do 22 sata.

 

  1. Na Veliki petak u 10 sati je Pobožnost križnog puta, a u 18:30 sati započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini – Svetoj Zemlji.

 

  1. 7. Na Veliku subotu pozvani smo tijekom dana u tišini pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20:00 sati ispred crkve s blagoslovom ognja. U misi bdijenja jedan katekumen primit će sakramente kršćanske inicijacije. U toj svetoj noći obnovit ćemo svoju pripadnost Uskrslom Kristu, stoga su nam potrebne svijeće sa štitnicima koje će te moći nabaviti pri ulazu u crkvu. Nakon mise bdijenja biti će blagoslov hrane.
  1. U nedjelju na Uskrs, prva sveta misa biti će u 6:30 sati, a ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 7:30h; 9h; 10:30h i u 18:30h. Kod svih misa bit će i uskrsni blagoslov hrane.
  1. Primamo vaš dar za uređenje Božjega groba, za kojega vam unaprijed zahvaljujemo.

 

  1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu 22. lipnja organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna i sv. Leopolda”. Polazak je u petak u 23:00 sata, a povratak u subotu oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.