Župne obavijesti za Cvjetnicu – Nedjelju muke Gospodnje (25. 3. 2018.)

Župne obavijesti za Cvjetnicu – Nedjelju muke Gospodnje (25. 3. 2018.)
 1. KORIZMENE KUTIJICE DJELA MILOSRĐA možete odložiti pred oltar u za to pripravljenu košaru. Sakupljeni dar u njima prinijet ćemo na oltar na Veliki četvrtak kao uskrsni poklon za najpotrebnije našeg Caritasa. Zahvaljujemo vam što ste se odazvali na poziv dobra!

 

 1. Vaš dar za maslinove grančice također je namijenjen za naš župni Caritas. Zahvaljujemo vam!

 

 1. Tijekom ovoga tjedna imat ćete priliku pristupiti sakramentu sv. ispovjedi od ponedjeljka do srijede prijepodne od 7:30 do 9 sati i popodne od 17 do 19 sati. Od Velikog četvrtka pa do Velike subote prilika za ispovijed bit će od 7:30 do 9 sati. Poslijepodne u vrijeme obreda nema ispovijedanjaCjelokupni raspored možete vidjeti na oglasnoj ploči.
 1. U utorak nastavljamo s “Velikom pobožnošću 13 utoraka sv. Antunu Padovanskom, svecu cijeloga svijetazaštitniku djece, mladih, obitelji, siromaha, izgubljenih stvari. Pola sata prije mise pred izloženim “Moćima sv. Antuna” molimo Pobožnost sv. Antunu, zatim Molitvu crkve – časoslov. Slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi, a potom prilika za čašćenje Relikvijara. Dođimo i molimo zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

 1. Pred nama je Sveti ili Veliki tjedan. Uskrs ne možemo doživjeti i proslaviti u punini ako ne sudjelujemo u obredima ovih svetih dana.

– Pozivamo vas da nam se već u jutarnjim satima Velikog četvrtka, petka i subote pridružite u MOLITVI ČASOSLOVA u 7 sati u crkvi.

 1. Na Veliki Četvrtak misa večere Gospodnje i obred pranja nogu je u 18:30 sati, a nakon mise biti će u Lauretanskoj kapeli GETSEMANSKA URA – euharistijsko klanjanje sve do 22 sata.

 

 1. Na Veliki Petak u 10 sati je Pobožnost Križnog puta, a u 18:30 sati započinju obredi Muke Gospodnje. Toga je dana obvezni post i nemrs za sve vjernike između navršenih četrnaest i šezdeset godina života. Tom ćemo prilikom, kako je uobičajeno skupljati vaše priloge za vjernike katolike i crkvene ustanove u Isusovoj domovini – Svetoj Zemlji.

 

 1. 8. Na Veliku Subotu pozvani smo tijekom dana u tišini pohoditi Isusov grob. Vazmeno bdijenje koje je vrhunac cijele liturgijske godine, što znači najvažnije bogoslužje u godini, započinje u 20 sati ispred crkve s blagoslovom ognja. Za ovo slavlje potrebne su svijeće sa štitnicima koje ćete moći nabaviti pri ulazu u crkvu. Nakon mise bdijenja biti će blagoslov hrane.

 

 1. U nedjelju na Uskrs prva sveta misa bit će u 6:30 sati, a ostale su mise po nedjeljnom rasporedu u 7:30h; 9h; 10:30h i u 18:30h. Kod svih misa bit će i uskrsni blagoslov hrane.
 1. Pripremili smo vam informativni listić o važnim događajima ovoga tjedna. Izvolite ga uzeti!
 1. Najavljujemo vam da će Franjevačka mladež na Uskrs ponuditi vam na prodaju kolače i ukrašene pisanice kako bi prikupili novac za put u Metković na Nacionalni susret Franjevačke mladeži.

 

 1. Primamo vaš dar za uređenje Božjega groba, na kojemu vam unaprijed zahvaljujemo.

 

 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog i ove godine u subotu, 16. lipnja, organiziramo HODOČAŠĆE “Putevima sv. Antuna”. Uz PADOVU posjetit ćemo još dva svetišta povezana uz sv. Antuna: svetište ARCELLA – mjesto preminuća sv. Antuna, te svetište CAMPOSAMPIERO – mjesto gdje je sv. Antun imao viđenje djeteta Isusa. Polazak je u petak u 23:00 sata, a povratak u subotu oko 22:00 sata. Cijena puta je 230 kuna.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete svojim obiteljskim darom za potrebe crkve i samostana. Kao znak zahvalnosti, svake prve nedjelje u mjesecu služimo misu za naše dobročinitelje. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.