Župne obavijesti za nedjelju Duhova (20. 5. 2018.)

Župne obavijesti za nedjelju Duhova (20. 5. 2018.)
 1. Danas (nedjelja 20.05.2018.) poslije večernje svete mise u 19:30 sati Franjevački svjetovni red ima svoju redovnu skupštinu.

 

 1. Sutra, na Duhovski ponedjeljak slavimo blagdan B.D. Marije, Majke Crkve. Svete mise su u 8 i u 18:30 sati. U zajedništvu sa našim sestrama Franjevkama od Bezgrešne, pod večernjom svetom misom moliti ćemo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

 

 1. Također, u ponedjeljak 21. svibnja 2018. u 19:30 sati je sastanak roditelja ovogodišnjih krizmanika u svezi dogovora oko slavlja svete Potvrde.

 

 1. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM u 18:00 sati: molitvom krunice i litanijama Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane.

 

 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Dođimo i molimo moćni zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

 1. U utorak, poslije večernje svete mise je BIBLIJSKI SUSRET.

 

 1. ZA HODOČAŠĆE sv. Antunu Padovanskom popunili smo obadva autobusa. Dokumenti za Italiju trebaju BITI VAŽEĆI: osobna ili putovnica! MOLIMO VAS koji ste se prijavili za hodočašće da IZVRŠITE UPLATU. Hvala na razumijevanju!

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 

 1. Uoči našega župnoga proštenja u četvrtak, petak i subotu imali bi trodnevnu pripravu. Ovo je prilika da se kao živa zajednica koja se rado okuplja u ovome Božjemu domu – obitelji Presv. Trojstva, okupimo i duhovno pripravimo za svetkovinu. Svojim dolaskom posvjedočimo da nam je do toga stalo!

 

 1. U subotu 26. svibnja 2018. u vjeronaučnoj dvorani franjevačkog samostana u 16:00 sati organiziramo OBITELJSKO POPODNE za bračne parove pod temom: “Presveto Trojstvo, pomozi nam sačuvati jedinstvo u braku i obitelji!” Gosti predavači su i ovaj puta bračni par ZRINKA I ZLATKO GREGOV. Tom prilikom smo organizirali animatore koji će čuvati i animirati djecu kako bi se roditelji mogli u potpunosti posvetiti ovome programu. Za susret se valja prijaviti! Radujemo se vašem dolasku!

 

 1. Sljedeće nedjelje je svetkovina PRESVETOGA TROJSTVA, proštenje u našoj župi. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi i propovijeda fra Ivan Nikolić, kapelan iz franjevačkog samostana u Jastrebarskom.

 

 1. Od srca vam zahvaljujemo za vaš dar kojega smo u ovom tjednu od vas primili za obnovu krovišta franjevačkog samostana i naše crkve. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

 

 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

 

MLADEN JAKOV KRMPOTIĆ iz Supilove 4 u Karlovcu, uzima DOROTEU VUKOBRATOVIĆ iz Strohalove 6 u Karlovcu. Vjenčanje je 02. lipnja 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

 

NENAD BASTA iz Luščića 8c u Karlovcu, uzima VANDU ANTUNOVIĆ iz naše župe. Vjenčanje je 02. lipnja 2018. u župi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu – Novi centar.

 

TOMISLAV CRNKOVIĆ iz Novaka 40 u Hrnetiću, uzima DANIJELU TRGOVČIĆ iz Tuškanove 4 u Karlovcu. Vjenčanje je 02. lipnja 2018. u župi sv. Martina biskupa u Hrnetiću.

 

IVO BEGIĆ iz Matoševe 14 u Karlovcu, uzima IVONU VRNOGA GREGORIO iz Preradovićeve 5 u Karlovcu. Vjenčanje je 08. lipnja 2018. u župi Presvetoga Srca Isusova u Karlovcu – Novi centar.

 

JOSIP BIŠĆAN iz Mačekove 11 B u Karlovcu, uzima JASMINU MRGAN iz Bomobranske 29 B u Karlovcu. Vjenčanje je 09. lipnja 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

 

ANTONIO VALENTIĆ sa Banije u Karlovcu, uzima ENU MALČIĆ iz Smičiklasove u Karlovcu. Vjenčanje je 16. lipnja 2018. u župi sv. Antuna Padovanskog u Vukmaniću.

 

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.