Župne obavijesti za Nedjelju Duhova (4. 6.2017.)

Župne obavijesti za Nedjelju Duhova (4. 6.2017.)
 1. Jučer je u 10:30 sati, 52 kandidata primilo snagu Duha Svetoga. Preporučamo ih u vaše molitve kako bi bili odvažni Kristovi svjedoci vjere u ovome svijetu. A svima koji su pripomogli u pripremi slavlja: materijalno i duhovno, iskreno zahvaljujemo.

 

 1. Danas je prva nedjelja u mjesecu lipnju, pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Vaš dar za njih možete staviti u košaricu kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca.

 

 1. Sutra, na Duhovski ponedjeljak slavimo blagdan B.D. Marije, Majke Crkve. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8, 9 i u 18:30 sati.

 

 1. U utorak je posljednja “Pobožnost 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Ovoga utorka će nam u goste stići fra JOSIP ŽUPAN, kapelan iz Čakovca. Fra Josip će nam obrazložiti zašto je sv. Antun svetac cijeloga svijeta. Dođimo i molimo moćni zagovor sv. Antuna u svojim potrebama.

 

 1. U utorak, poslije večernje svete mise imamo posljednji susret BIBLIJSKOG SATA, pred ljetne praznike. Pripremili smo vam iznenađenje: DOĐITE!

 

 1. Upisujemo misne nakane za mjesec srpanj, kolovoz i rujan.

 

 1. U četvrtak je euharistijsko klanjanje. Poslije klanjanja molitveni susret ima FSR.

 

 1. U petak, u 20:00 sati pozivamo mlade na vjeronaučni susret.

9. U subotu 10. lipnja 2017. slavi se 330. obljetnica kako je Hrvatski sabor izabrao svetog Josipa za zaštinika Hrvatske domovine. Središnja proslava biti će u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u 11:00 sati kada će misno slavlje predvoditi uzoriti kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Brojni hodočasnici pohodit će toga dana Josipovo Svetište, budi i ti dio tog velikog događaja!

 

 1. Istoga dana, u subotu (10. lipnja 2017.) u 17:00 sati na večer započinjemo DUHOVNU OBNOVU kojom će nas fra Smiljan Kožul pripremati za naše župno proštenje Presvetoga Trojstva i svetkovinu sv. Antuna Padovanskog. Sve detalje oko duhovne obnove pogledajte na prigodnom plakatu na Oglasnoj ploči. Ovo je prilika da se kao živa zajednica koja se rado okuplja u ovome Božjemu domu – obitelji Presv. Trojstva, okupimo i duhovno pripravimo za svetkovinu. Svojim dolaskom posvjedočimo da nam je do toga stalo! Pozovimo sve one za koje znamo da bi im duhovna obnova dobro došla!

 

 1. Sljedeće nedjelje je svetkovina PRESVETOGA TROJSTVA, proštenje u našoj župi. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi i propovijeda mons. Ferdo Vražić. A na večer u 18:30 sati nastavljamo s našom duhovnom obnovom. Iznimno ove godine BLAGOSLOV VOZAČA, PUTNIKA i AUTOMOBILA imati ćemo u nedjelju 11. lipnja 2017. poslije večernje svete mise. Za tu priliku pripremili smo vam prigodne samoljepljive blagoslovne sličice koje će te imati priliku nabaviti u nedjelju poslije svetih misa.
 1. Za blagdan Antunova, zaštitnika Karlovačke zvijezde, svete mise su u 8:00 sati; 9:00 sati, u 17:00 sati je dječja misa s blagoslovom djece i ljiljana koje će te moći nabaviti toga dana ispred crkve, te sveta misa u 18:30 sati poslije koje će biti svečana procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog. Poslije svega biti će narodno veselje.

 

 1. HODOČASTIMO NA SVEČEV GROB U PADOVU U ITALIJU. Popunili smo dva autobusa. Dokumenti trebaju BITI VAŽEĆI osobna ili putovnica! MOLIMO VAS koji ste se prijavili da IZVRŠITE UPLATU. Hvala na razumijevanju!

 

 1. Za potrebe najavljenih radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 2850 kn. Podvukli smo crtu i zbrojili dosadašnje darove u iznosu od 16.000,00kn. A navedeni radovi su 35.000,00 kn. Znači došli smo do pola iznosa. Zahvaljujemo svima koji ste nam dosad pomogli. I dalje nastavljamo prikupljati potrebna sredstva u sakristiji nakon svetih misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
 1. Novi broj Glas-a Koncila donosi nam:

– priloge o prometnoj kulturi: “Sigurno do cilja uz ljudski oprez i Božju pomoć!”

– “Vjernik se treba vidjeti i za volanom”

– zanimljiva reportaža o Hrvatskom katoličkom radiu: “Kako živi dobar radio za dobre ljude”

(i naša gospođa Dubravka Beljan je dio te slavne ekipe)

– Kako izići iz labirinta obiteljskog nasilja?