Župne obavijesti za Nedjelju Krista Kralja (20.11.2016.)

Župne obavijesti za Nedjelju Krista Kralja (20.11.2016.)

            

 1. Povodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice pjevača, zborovi naše župe (Mješoviti župni zbor, Vokalno instrumentalni sastav, Zbor FRAME i Dječji zbor) udruženim će snagama večeras animirati svetu misu i nakon nje nagraditi nas Mini koncertom. Dođimo, podržimo ih i Bogu zahvalimo za njihovo dragocjeno služenje!

 

 1. Sutra, u ponedjeljak nakon večernje sv. mise je klanjanje s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne. Molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde i zagovornika u našim osobnim potrebama.

Poslije mise je redoviti Biblijski susret.

 

 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim.

 

 1. U petak je vjeronaučna pouka za odrasle.

 

 1. U subotu, uoči Prve nedjelje Došašća blagosloviti ćemo vijenac i upaliti prvu adventsku svijeću na Trgu u 18,00 sati. Za tu prigodu trebat će nam svijeće sa štitnicima koje će te moći nabaviti pred crkvom. Ponesite svoje adventske vijence na blagoslov. Prvu svijeću će upaliti djeca dječjih vrtića grada Karlovca. Potom ćemo sa upaljenim svijećama krenuti prema crkvi i nastaviti sa misnim slavljem kojega će pjevanjem animirati KUD “Mostanje”. Poslije mise pozvani smo na druženje uz čaj i kolače.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji su marljivo i vrijedno sudjelovali u postavljanju i aranžiranju ovogodišnjeg adventskog vijenca!

 

 1. Slijedeće nedjelje, 27. studenog 2016. od 8,00 do 19:30 sati održat će se Drugi krug izbora za NOVI SAZIV ŽPV-a. Preporučamo vam u molitve ove izbore!

 

 1. Kalendare za 2017. godinu možete nabaviti u sakristiji ili župnom uredu.

 

 1. Povodom blagdana sv. Elizabete, velike skrbnice siromaha, braća i sestre FSR-a nakon današnjih sv. misa dijeliti će vam kruščiće sv. Elizabete s prigodnim duhovnim porukama, a vi ih nagradite svojim darom s kojim će pomoći najpotrebnijima.

 

 1. Povodom Došašća naši mladi, marljivi i vrijedni Framaši izradili su Adventske vijence. Kupnjom vijenca pomažete im u njihovom karitativnom djelovanju.

 

 1. U četvrtak, 08. prosinca 2016., na blagdan Bezgrešnog začeća BDM, u Zagrebačkoj katedrali biti će svečano misno slavlje otvaranja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Za tu prigodu organiziramo hodočašće u Zagreb. Cijena karte je 40 kn. Polazak je u 16,00 sati ispred župnog ureda. Sudjelovali bi na svečanoj svetoj misi u 18,00 sati, a poslije mise posjetili bi dio manifestacije “ADVENT U ZAGREBU”. Povratak je predviđen oko 22,00 sata. Prijave primamo u sakristiji i u župnom uredu.

 

 1. Caritas naše župe organizira BUVLJAK – Dobrotvorni sajam rabljenih stvari, u subotu 10. prosinca 2016. od 10,00 do 15,00 sati, u prostoru bivše trgovine MURE u Radićevoj ulici. DONIRAJTE SUVIŠNO, KUPITE POTREBNO. Ukoliko želite donirati stvari za sajam (dobro očuvanu odjeću, nakit, kućne potrepštine, igračke, knjige) možete ih donijeti do 10. prosinca u vrijeme rada župnog ureda. Prikupljen novac pomoći će potrebnima našega Caritasa.

 

 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakramenat pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na popisu od prošlih godina, molimo vas da nam prijavite svoje nemoćne bližnje kako bi ih pohodili i donijeli im Isusa.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila. Iz Glasa Koncila izdvajamo:

– Svijet treba svjedoke Božjega milosrđa!

– Pročelnik Kongregacije za nauk vjere, kardinal Miller poručuje: “Stepinac mora postati simbol zajedništva i približavanja”.