Župne obavijesti za Nedjelju Krista Kralja (26. 11. 2017.)

 1. Povodom blagdana sv. Cecilije jučer je u župi Srca Isusova – Novi centar održan tradicionalni susret župnih pjevačkih zborova Karlovačkog dekanata, među kojima je uspješno i lijepo sudjelovao i Mješoviti zbor naše župe. Zahvaljujemo im na svesrdnom trudu njegovanja liturgijske pjesme.
 1. Danas (nedjelja 26. studeni 2017.) pod svetom misom u 9 sati predstavit će nam se 65 (predstavili smo) ovogodišnjih/e kandidata/e za prvu svetu pričest. Djecu, njihove roditelje, krsne kumove i vjeroučitelje preporučamo u vaše molitve.

– Poslije večernje svete mise u 19:30 sati, Franjevački svjetovni red ima svoju skupštinu.                                                                       

 

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika karlovačke zvijezde i zagovornika u našim osobnim potrebama.

– Poslije svete mise je redoviti Biblijski susret.

 1. U srijedu, 29. studenog 2017., započinjemo Devetnicu Bezgrešnom začeću BDM-e.

Prije večernje sv. mise molimo krunicu i litanije Majci Božjoj.

 1. U četvrtak je župno klanjanje pred Presvetim.

 

– Poslije mise svoj susret imaju KATEKUMENI.

 1. Župni vjeronauk se održava prema redovitom rasporedu.
 1. U petak, prvoga u mjesecu prosincu, u vrijeme rada župnog ureda upisujemo misne nakane za prvo tromjesečje sljedeće godine, za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.
 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika za svetu Ispovijed pola sata prije svetih misa.

U petak u duhu Srca Isusova nastavljamo sa našom duhovnom obnovom za sve one koji obavljaju pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Zato Vas pozivamo da se okupimo na večernjoj misi koja će bit svečanija i pjevana. Nakon mise nastavili bismo slaviti Milosrđe Božje pjesmom. Dođite!

 1. U subotu nastavljamo s redovitim susretima djece i mladih:

MINISTRANTI u 9:00 sati;

KARITATIVNA za djecu (3. razred) u 10:00 sati;

LITURGIJSKA GRUPA (4. razred) u 10:00 sati;

DJEČJI ZBOR u 11:00 sati;

FRAMA – Franjevačka mladež u 19:15 sati;

 1. Sljedeće subote, 2. prosinca 2017., uoči Prve nedjelje Došašća blagoslovit ćemo veliki adventski vijenac i upaliti prvu adventsku svijeću na Trgu u 18:30 sati. Za tu prigodu trebat će nam svijeće sa štitnicima koje ćete moći nabaviti pred crkvom. Ponesite svoje male kućne adventske vijence na blagoslov. Potom ćemo sa upaljenim svijećama krenuti prema crkvi i nastaviti sa misnim slavljem kojega će pjevanjem animirati KUD “Mostanje”. Poslije mise pozvani smo na druženje uz kuhano vino, čaj i kolače.

 

 1. Zahvaljujemo svima koji su marljivo i vrijedno sudjelovali u postavljanju i aranžiranju ovogodišnjeg adventskog vijenca: bilo je tu zaista od malih do velikih ruku – djeca gradskih vrtića Četiri Rijeke i Karlovac sa svojim tetama, učenici Trgovačko-ugostiteljske škole, Tehničke škole, Učenički dom, gospodin Ivan sa svojom ekipom, vrijedne ruke naših župljanki, tete cvjećarke, ekipe iz Zelenila i Ene.
 1. Pripravljajući se za Božić, od sljedećega tjedna započeti ćemo i sa misama Zornicama u našoj župi koje će se održavati u 6 sati svakoga dana osim nedjelje. Poslije Zornica pozivamo vas na zajedničko druženje u vjeronaučnu dvoranu uz kavu, čaj i kekse. Za tu prigodu pozivamo vrijedne i marljive osobe koje će nam pomoći oko organizacije druženja. Ovom zajedništvu možete doprinijeti i materijalnom pomoći: darom kave, filter čaja, šećera, kolača. Unaprijed vam zahvaljujemo. Vidimo se u što većem broju!
 1. Najavljujemo da su naša franjevačka braća iz Pazina objavila poziv na adventske e-duhovne vježbe. Prijaviti se možete preko njihove mrežne stranice. Od srca vam preporučamo sudjelovanje kako biste se na taj način što bolje pripravili za Božić.
 1. Sljedeće nedjelje, u župi sv. Franje Ksaverskog na Švarči je proštenje. Svete mise su u 8, 10:30 i na večer u 18:30 sati. Proštenju će prethoditi trodnevna duhovna priprava.

 

 1. U sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda možete nabaviti kalendare za sljedeću 2018. godinu.
 1. Podsjećamo vas da se uključite u pripravu Franjevačkih pučkih misija svakodnevnom MOLITVOM za njihov USPJEH: molitva je snažno oružje u našim rukama! Ujedinimo se, jednodušno ustrajno molimo za zajedničku nakanu! Božji blagoslov i pomoć neće izostati!                 
 1. Ususret Božiću želimo pohoditi našu bolesnu i stariju braću i sestre i udijeliti im sakramenat pomirenja. Ako ima novih koji još nisu na našem popisu od prošlih godina, molimo vas da nam ih prijavite.
 1. Za potrebe crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 950 kn. Kao što ste mogli primijetiti u crkvi smo postavili nove tepihe, koji su se jako lijepo uklopili u naš prostor. Zahvaljujemo svima koji su nam u nabavi tepiha pripomogli. Bog neka vas nagradi! Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.