Župne obavijesti za nedjelju Presvetoga Trojstva (27. 5. 2018.)

 1. Danas je u našoj župi proštenjeslavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, tajnu naše vjere. Čestitajmo blagdan jedni drugima. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi i propovijeda fra Ivan Nikolić, kapelan iz franjevačkog samostana u Jastrebarskom.

 

 1. Čestitamo našem Mješovitom župnom zboru na jučerašnjem uspješnom nastupu na Smotri zborova Hrvatske franjevačke provincije koja je održana u našem samostanu Navještenja BDM u Klanjcu. I ovom prilikom im se zahvaljujemo za njihov nesebičan trud koji ulažu u obogaćivanju naših euharistijskih slavlja. Koristimo priliku da pozovemo sve one kojima je Gospodin podario milost pjevanja da im se pridruže.
 1. Nastavljamo sa Svibanjskim pobožnostima BDM u 18:00 sati: molitvom krunice i litanijama, Majci Božjoj s povjerenjem preporučimo svoje potrebe i nakane.
 1. U utorak nastavljamo s “Pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno mu se molimo.

 

 1. U utorak, poslije večernje svete mise je BIBLIJSKI SUSRET.

 

 1. Uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog pozivamo vas na trodnevnu duhovnu obnovu od 10. do 13. lipnja 2018., koju će voditi don Damir Stojić zajedno sa svojim slavljeničkim timom Božja pobjeda.
 1. U četvrtak 31. lipnja 2018. povodom blagdana TIJELOVA, održat će se svečana tijelovska procesija kroz grad Karlovac. Svečanost započinje misnim slavljem u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa na Dubovcu u 17:00 sati koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Nakon mise uslijedit će tijelovska procesija. Sudjelujući u procesiji ulicama našega grada, javno svjedočimo svoju vjeru u Kristovu prisutnost u prilikama kruha i vina.
 1. Na Tijelovo, kod nas su svete mise blagdanskim rasporedom u 8:00, 9:00 i u 18:30 satiZbog Tijelovske procesije nećemo imati euharistijsko klanjanje.

 

 1. U petak, 1. lipnja 2018., vršimo upis misnih nakana za mjesec srpanj, kolovoz i rujan.

 

 1. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota na čast Presvetog srca Isusova i srca Marijina – prilika prije svete mise za svetu ispovijed.

 

 1. U petak će biti sveta ISPOVIJED u 20:00 sati ZA ovogodišnje KRIZMANIKE, krizmane kumove i roditelje.

 

 1. U subotu je kod nas Sveta Potvrda u 10:30 satiDjelitelj Krizme je mons. Josip Kuhtić. Svetu Krizmu primiti će 58 mladih. Pozivamo vas da tijekom ovoga tjedna na osobit način molite za naše krizmanike, da budu srca otvorena i spremni živjeti istinskim kršćanskim životom.
 2. Najavljujemo Dekanatsko hodočašće u Mariju Bistricu 30. 06. 2018. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 60,- kn. Upisi su u sakristiji ili u uredovno vrijeme župnog ureda.

 

 1. Zahvaljujemo vam na daru kojega smo u ovom tjednu prikupili za potrebe radova obnove krovišta franjevačkog samostana i naše crkve. Preporučamo se nadalje vašoj dobroti.
 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

 

– JOSIP SKENDER iz Nazorove 20A u Karlovcu, uzima IVANU BARANAŠIĆ s mjestom stanovanja u Biberach an der Riss, Njemačka. Vjenčanje je 30. svibnja 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

– MARIO LESAR iz Goričke ulice 3 u Karlovcu, uzima SLAVICU DAKIĆ iz Naselja Gaza 5D u Karlovcu. Vjenčanje je 22. lipnja 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

– VIKTOR VRBETIĆ iz Rečićke 30 u Orlovcu, uzima IVANU JAGODIN iz Holjevčevog prilaza 6A u Karlovcu. Vjenčanje je 29. lipnja 2018. u našoj crkvi Presvetoga Trojstva u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

 1. Poslužite se novim brojem Glas-a Koncila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.