Župne obavijesti za Nedjelju Presvetoga Trojstva (7. 6. 2020.)

 • Danas je u našoj župi proštenje: slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, tajnu naše vjere. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi pater Venancije Mihaljević, odgajatelj franjevačkih sjemeništaraca u Zagrebu.
 • Prva je nedjelja u mjesecu pa vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše franjevačke odgojne ustanove. Svoj prilog možete odložiti u košaricu kod izlaza iz crkve, na čemu vam od srca zahvaljujemo!
 • U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec srpanj, kolovoz i rujan.
 • U srijedu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa na Dubovcu proslava je svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske. Svečano misno slavlje u 18:30 sati predvodi dr. Tomislav Markić.
 • Također u srijedu, 10. lipnja, uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog započinjemo trodnevnu duhovnu pripravu koju će voditi fra IVAN MATIĆ, voditelj Kuće susreta Tabor.
 • U četvrtak, 11. lipnja je svetkovina TIJELOVA. Zapovijedani je blagdan pa je dužnost svakog katolika toga dana prisustvovati svetoj misi. Svete mise su blagdanskim rasporedom u 8:00, 9:00 i u 18:30 sati. Umjesto tradicionalne Tijelovske procesije imat ćemo euharistijsko klanjanje pred Presvetim poslije večernje svete mise.
 • “ANTUNOVSKI BLAGOSLOV VOZAČA, AUTOMOBILA I BICIKALA” imat ćemo u PETAK 12. lipnja poslije večernje svete mise. Za tu priliku pripremili smo vam prigodne samoljepljive blagoslovne sličice koje će te imati priliku nabaviti toga dana. Dovezimo svoje ljubimce na kotačima na Stari plac.
 • U subotu, 13. lipnja, slavimo blagdan sv. Antuna Padovanskog, svetca cijeloga svijeta, zaštitnika djece i mladih, bračnih parova, pomoćnika u različitim potrebama, zaštitnika karlovačke Zvijezde. Svete mise su u 8:00 sati; 9:00 sati te večernja sveta misa u 18:30 sati koju ćemo, ako nam to vrijeme dopusti, slaviti na Trgu bana Josipa Jelačića. Poslije svete mise uslijedit će svečana zavjetna procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog. Pod svim svetim misama bit će blagoslov djece i ljiljana. Ljiljane ćete moći nabaviti toga dana ispred crkve. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo!
 • Ovaj tjedan je slavlje Prve svete Pričesti, koje će se održati u dva termina: prva skupina imat će svetu pričest na Tijelovo, u četvrtak 11. lipnja u 11 sati, a druga skupina na Antunovo, u subotu 13. lipnja također u 11 sati. Molimo za naše prvopričesnike! Slavlju će prethoditi sveta ispovijed u srijedu u 20:00 sati.
 • U prigodi slavlja naših župnih proštenja: Presv. Trojstva i sv. Antuna, u Franjevačkom muzeju pripremili smo vam prigodnu izložbu “Karlovačka prošteništa i licitari”, autorice Rosane Mikulić. Postav izložbe moći ćete razgledati od ove srijede 10. lipnja pa do 30. kolovoza 2020. godine u vrijeme rada muzeja: od srijede do subote – od 10 do 14 sati dopodne i popodne od 16 do 19 sati, te nedjeljom od 10 do 14 sati. Izložba nas želi podsjetit na vrijeme kako su nekada izgledala proštenja u Karlovcu i okolici te kakva su danas. Uz župna proštenja tu su i naši licitari. Bit će ukratko prikazan i razvoj lokalnog medičarskog i voštarskog obrta, bez čijih bi šarenih proizvoda proštenjarski ugođaj bio naprosto nezamisliv i prikraćen za mnoge lijepe susrete, druženja i uspomene. Dobro nam došli!
 • Ovaj tjedan nam se vratio glavni i središnji luster sa restauracije. Svojom veličinom, bogatim ukrasima a i svjetlom daje ljepotu našega crkvenog prostora. Tim putem će krenuti i ostala dva lustera. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.
 • Sakrament ženidbe žele sklopiti:

TOMISLAV VUKOVIĆ iz Donje Švarče 95 d u Karlovcu, uzima MARIJU CAPAN iz Tuškanove 4 u Karlovcu. Vjenčanje je 20. lipnja 2020. u našoj crkvi Presvetog Trojstva u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ovo vjenčanje, dužan je javiti župnom uredu.  Mladence preporučamo u vaše molitve.

 • Pretplatnici Glasa Koncila, svoj primjerak mogu uzeti sa pričesne ograde kod glavnog oltara.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.