Župne obavijesti za Nedjelju Svete Obitelji (30. 12. 2018.)

  1. Danas na blagdan SVETE OBITELJI, za vas imamo dvije božićne “poslastice” za cijelu obitelj:

u 17 sati na trgu bana Josipa Jelačića možete pogledati zadnji ovogodišnji prikaz živih jaslica koji će nam ovaj put prikazati članovi Udruge MILOSRĐE – centar za beskućnike iz Karlovca i pjevačkog zbora hrvatskih branitelja “Petar Svačić”

 (biti će životinje: magarac i konj poni)

– u 18:30 sati večernju svetu misu animirat će Folklorna družina Vuge uz pratnju Karlovačkog tamburaškog orkestra. Nakon svete mise održat će koncert božićnih pjesama.

 

  1. Sutra (ponedjeljak 31. 12. 2018.), na Silvestrovo u 18:30 sati, pozivamo vas na svečanu svetu misu ZAHVALNICU kod koje ćemo čuti statistiku naše župe za proteklu godinu i godišnji izvještaj o životu i djelovanju naše župne zajednice. Vjerujem da imamo na svemu od srca radosno zahvaliti Bogu.

 

  1. U utorak na Novu Godinu slavimo svetu Mariju Bogorodicu, a ujedno je i svjetski Dan mira. Svete mise su nedjeljnim rasporedom u 7:30, 9, 10:30 te u 18:30 sati. Toga dana nema blagoslova.

 

  1. Još ovaj tjedan traje božićno vrijeme, pa vas pozivamo da češće i tijekom tjedna dođete u crkvu na svetu misu kako bismo radosno zajedno pjevali božićne pjesme i slavili novorođenoga Kralja.

 

  1. U četvrtak je lijepi blagdan Imena Isusova, koji postoji još samo u franjevačkom kalendaru, pozivamo vas na svetu misu, kako bismo zajedno slavili Onoga čije Ime je nad svakim imenom. Poslije svete mise je redovito Euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

 

  1. Ovaj je petak prvi u mjesecu, posvećen Srcu Isusovom. Prilika za sv. ispovijed prije mise.

 

  1. U subotu uz večernju će svetu misu u 18:30 sati biti blagoslov vode. Blagoslovljenu vodu će te moći preuzeti iza svete mise u prostoru franjevačkog samostana ispred župnog ureda.

 

  1. U nedjelju je svetkovina Bogojavljenja i svete su mise kod nas po nedjeljnom rasporedu u 7:30, 9, 10:30 te u 18:30 sati. U našoj susjednoj župi na Baniji je župno proštenje sv. Tri Kralja. Svete mise su u 8, 11 i na večer u 18:30 sati. Proštenju prethodi trodnevna duhovna priprava.

 

  1. Za obnovu krovišta crkve i samostana, vašom dobrotom u proteklom tjednu prikupljeno je 5.100,00 kn. Zahvaljujemo vam i preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

 

  1. 10. Poslužite se novim brojem Župnoga lista koji nam u ovome broju slikom i tekstom donosi reportažu o životu i djelovanju župnih zajednica našeg Karlovačkog dekanata.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.