Župne obavijesti za Preobraženje Gospodinovo (6. 8. 2017.)

Župne obavijesti za Preobraženje Gospodinovo (6. 8. 2017.)
  1. Danas je prva nedjelja u mjesecu kada vašoj dobroti i molitvama preporučamo naše sjemeništarce, postulante, novake i bogoslove. Vaš dar za njih možete staviti u košaricu kod izlaza iz crkve. Hvala vam što se na taj način rado ugrađujete u odgoj i školovanje budućih franjevaca.
  1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog.
  1. U četvrtak je nakon večernje mise redovito euharistijsko klanjanje pred Presvetim.
  1. U petak se spominjemo svete Klare Asiške, koju je sveti Franjo nazivao svojom biljčicom i s njome zajedno utemeljio Drugi red sestara Klarisa. Mi ćemo se ove naše zaštitnice spomenuti osobito uz večernju svetu misu u 18:30 sati. Poslije mise svoj susret imaju braća i sestre Franjevačkog svjetovnog reda.
  1. Pozivamo vas na Hodočašće u Asiz od 27. rujna do 1. listopada 2017. pod geslom “PUTEVIMA SV. FRANJE i SV. KLARE”. Cijena hodočašća je 1950 kn.

 

  1. Nakon prošlogodišnjeg lijepog iskustva hodočašća Marijansko svetište Gospi od Suza, u Pleternici, organiziramo HODOČAŠĆE i ove godine u četvrtak 31. kolovoza 2017. Svečano euharistijsko slavlje je u 19:00 sati, a potom se nastavlja veličanstvenom procesijom s upaljenim svijećama. Polazak je u 14:00 sati ispred franjevačkog samostana, a povratak je planiran oko ponoći. Cijena karte autobusa je 100 kn. Prijave primamo u sakristiji ili u vrijeme rada župnog ureda.

 

  1. Unutrašnjost naše crkve je zasjala punim sjajem. Ostalo je još nekih finesa koje treba popraviti i doraditi. Za potrebe radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 1650 kn. Zahvaljujemo vam od srca. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti!

 

  1. Kao što vam je već poznato, ovoga tjedna u kraljevstvo nebesko se preselio naš fra Bonaventura Duda. Komemoracija će biti sutra u 19:15 sati u crkvi sv. Franje u Zagrebu na Kaptolu, a sprovod u utorak u 15:50 sati na Mirogoju, potom sveta misa zadušnica, također u crkvi sv. Franje na Kaptolu. Našega brata Bonaventuru preporučamo u vaše molitve.

 

  1. Poslužite se novim brojem Glasa Koncila.