Župne obavijesti za Presveto Trojstvo (16. 6. 2019.)

  1. Danas (16.06.2019.) je u našoj župi proštenje: slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, tajnu naše vjere. Svete mise su nedjeljnim rasporedom. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi i propovijeda pater Franjo Tomašević, nekadašnji župnik i gvardijan u našoj župi, a danas kapelan u župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama, a večernju svetu misu u 18:30 sati predvodi fra Vladimir Vidović, fratar konventualac sa Svetoga Duha u Zagrebu, urednik časopisa Veritas.
  1. Poslije večernje svete mise, u Zorin Domu u 20 sati, dobrotom Gradskog kazališta Zorin Doma, Grada Karlovca te nas franjevaca, biti će prikazana glazbeno-scenska predstava “SVETAC SVEGA SVIJETA”, koja govori o životu i djelovanju sv. Antuna Padovanskog.
  1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec kolovoz i rujan.
  1. U četvrtak 20. lipnja 2019. povodom blagdana TIJELOVA, održat će se svečana tijelovska procesija kroz grad Karlovac. Svečanost započinje misnim slavljem u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa na Dubovcu u 17:30 sati koje će predvoditi mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački. Nakon mise uslijedit će tijelovska procesija. Sudjelujući u procesiji ulicama našega grada, javno svjedočimo svoju vjeru u Kristovu prisutnost u prilikama kruha i vina.
  1. Tijelovo je zapovijedani blagdan, pa je dužnost svakog katolika toga dana prisustvovati svetoj misi. Kod nas su svete mise blagdanskim rasporedom u 8:00, 9:00 i u 18:30 sati. Zbog Tijelovske procesije nećemo imati euharistijsko klanjanje.
  1. Završili smo s vjeronaučnim poukama djece za ovu školsku godinu. Podsjećamo djecu da su i tijekom ljetnih mjeseci redovite svete mise na kojima treba nedjeljom i blagdanom sudjelovati.
  1. U petak pod euharistijskim klanjanjem s našim časnim sestrama Franjevkama od Bezgrešne, molimo za proglašenje blaženom njihove utemeljiteljice Majke Klare Žižić.
  1. Ovoga petka i subote hodočastimo NA SVEČEV GROB U PADOVU U ITALIJU! Polazak je u petak 21. lipnja 2019. u 23:00 sata ispred crkve. Molimo one koji nisu izvršili uplatu za Padovu da to učine. Dokumenti: osobna ili putovnica trebaju BITI VAŽEĆI!
  1. Pozivamo vas na Dekanatsko hodočašće u Mariju Bistricu 29. 06. 2019. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 80,- kn. Zbog manjka autobusa, molio bih vas, da svi zainteresirani se prijavite najkasnije do srijede 19. lipnja 2019. U autobusu ima još dosta slobodnih mjesta, no ako se autobus ne napuni morat ćemo se spojiti sa drugom župom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.