Župne obavijesti za svetkovinu Presvetoga Trojstva (11. 6. 2017.)

Župne obavijesti za svetkovinu Presvetoga Trojstva (11. 6. 2017.)
 1. Danas je u našoj župi proštenje: slavimo Presveto Trojstvo, tajnu naše vjere. Čestitajmo blagdan jedni drugima. Središnju župnu svetu misu u 10:30 sati predvodi i propovijeda mons. Ferdo Vražić. A na večer u 17:00 sati nastavljamo s našom duhovnom obnovom koju predvodi fra Smiljan Kožul. BLAGOSLOV VOZAČA, PUTNIKA i AUTOMOBILA imati ćemo danas poslije večernje svete mise. Za tu priliku pripremili smo vam prigodne samoljepljive blagoslovne sličice sa likom svetog Antuna, koje možete nabaviti na našem štandu ispred crkve kod naših volontera. Molimo za župu Presvetog Trojstva, molimo jedni za druge.

– Na čast Presvetom Trojstvu, naše časne sestre darovale su nam i time nas obogatile novim oltarnicima u crkvi, koje su same izradile. Iskrena im hvala!

 

 1. U tijeku je duhovna obnova u našoj crkvi koju vodi fra Smiljan Kožul. Pozovimo sve one za koje znamo da bi im duhovna obnova dobro došla! Raspored obnove pogledajte na prigodnom plakatu na Oglasnoj ploči.

 

 1. U suradnji sa Gradskim Muzejom u prostorima našeg franjevačkog muzeja ugostili smo renomiranu Izložbu sakralno-procesijske skulpture španjolskog baroka iz fundusa Nacionalnog muzeja u Španjolskoj. Pozivamo vas na otvorenje izložbe sutra, u ponedjeljak 12. lipnja 2016., u 13:00 sati. Izložbu će te moći posjetiti od 12. – 30. 06.2017. od 16 do 19 sati. Veselimo se vašem dolasku.
 1.  U utorak slavimo blagdan Antunova, sveca cijeloga svijeta, zaštitnika djece i mladih, bračnih parova, pomoćnika u različitim potrebama, zaštitnika Karlovačke zvijezde. Svete mise su u 8:00 sati; 9:00 sati, u 17:00 sati je dječja misa s blagoslovom djece i ljiljana koje će te moći nabaviti toga dana ispred crkve, te sveta misa u 18:30 sati poslije koje će biti svečana procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog. Svi imamo svoje potrebe, a sveti nas Antun rado zagovara, dođimo i zajedno molimo.
 1. Povodom svetkovine sv. Antuna Padovanskog, nabavili smo prigodne suvenire koje vam nudimo na štandu ispred crkve. Nadamo se da će te pronaći nešto i za sebe.

 

 1. U četvrtak 15. lipnja 2017. povodom blagdana TIJELOVA, održat će se svečana tijelovska procesija kroz grad Karlovac. Svečanost započinje misnim slavljem u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa na Dubovcu u 18:00 sati koje će predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački. Nakon mise uslijedit će tijelovska procesija. Sudjelujući u procesiji ulicama našega grada, javno svjedočimo svoju vjeru u Kristovu prisutnost u prilikama kruha i vina.
 1. Na Tijelovo su ovdje svete mise u 8:00, 9:00 i u 18:30 sati. Zbog Tijelovske procesije nećemo imati euharistijsko klanjanje.

                                              

 1. Ovoga petka i subote hodočastimo NA SVEČEV GROB U PADOVU U ITALIJU! Polazak je u petak u 23:00 sata ispred crkve. Bogu hvala, popunili smo dva autobusa. Dokumenti: osobna ili putovnica trebaju BITI VAŽEĆI!

9. U subotu u 10:00 sati, u našoj će katedrali biti svećeničko ređenje kojemu će uz ostale kandidate pristupiti i naša braća franjevci, njih sedmorica: fra Ivan Nikolić iz Otoka, fra Marko Gulin iz Makarske, fra Dragan Grizelj iz Daruvara, fra Josip Sedlar iz Čakovca, fra Matija Marijić iz Slavonskog Broda, fra Ivan Crnković iz Kamenskog te fra Marijan Vidović iz Samobora. Od srca vam preporučamo u molitve ovu našu braću, kao i sve ostale ređenike.

 1. U sljedeću nedjelju poslije večernje svete mise je euharistijsko klanjanje kojega animiraju članovi Molitvene zajednice “Tješitelji Milosrdnog Isusa” sa svrhom nakane molitve za život. Odazovimo se pozivu milosrđa za nerođene.
 1. Za potrebe najavljenih radova uređenja unutrašnjosti naše crkve u ovom tjednu, vašom dobrotom prikupili smo 1700 kn i 100 USD. Zahvaljujemo svima koji ste nam dosad pomogli. I dalje nastavljamo prikupljati potrebna sredstva u sakristiji nakon svetih misa ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.

 

 1. Najavljujemo Dekanatsko hodočašće u Mariju Bistricu 24. 06. 2016. Polazak je u 6 sati u jutro ispred crkve. Cijena karte je 60,- kn. Upisi su u sakristiji ili u uredovno vrijeme župnog ureda.