Župne obavijesti za svetkovinu Rođenja svetog Ivana Krstitelja (24. 6. 2018.)

 1. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec rujan.
 1. Povodom obilježavanja rođendana grada Karlovca, večeras (24.06.2018.) i sutra (ponedjeljak 25.06.2018.), u 19:30 sati, u sklopu 19. Međunarodne ljetne škole gitare, kod nas je u crkvi Koncert gitare:

– Večeras nastupaju bivši učenici Glazbene škole i polaznici gitare: Doris Brajković, Roko Bunčić i Marija Žgela.

– sutra, u ponedjeljak nastupa virtuoz na gitari Petrit Ceku sa Kosova.

 1. U utorak prije večernje mise molimo zagovor sv. Antuna Padovanskog. Preporučujmo se ustrajno zagovoru sveca svega svijeta.
 1. U srijedu na blagdan sv. Ladislava Kralja, utemeljitelja i zaštitnika naše nadbiskupije, molit ćemo za sve duhovne i materijalne potrebe cijele zagrebačke nadbiskupije.

 

 1. U četvrtak, pod večernjom svetom misom obilježit ćemo 27. godišnjicu 110. karlovačke brigade ZNG HV. Bogu ćemo prikazati 109 poginulih pripadnika ove postrojbe koji su darovali život za našu slobodu. Nakon večernje mise redovito je euharistijsko klanjanje pred Presvetim. Dođite i molite za svoje potrebe i nakane vaših obitelji!

 

 1. U petak na svetkovinu svetih apostolskih prvaka Petra i Pavla, svete su mise blagdanskim rasporedom u 8, 9 i 18:30 sati.

 

 1. U subotu hodočastimo Majci Božjoj BistričkojPolazak je u 6:00 sati ispred crkve.
 1. O svetkovini svetih apostola Petra i Pavla, u cijeloj se katoličkoj Crkvi prikuplja tzv. Petrov novčić, tj. milostinja za potrebe Svete Stolice, pa ćemo i mi tako danas učiniti. Svoj prilog možete odložiti u košaricu kod izlaza iz crkve.

 

 1. Vrijeme je upisa u srednje škole, pa vas još jednom molimo da potaknete vaše mlade da upišu vjeronauk kao izborni predmet. Ukoliko bi učinili suprotno, neće biti dosljedni svojim krsnim obećanjima i vjerničkom opredjeljenju.
 1. Tijekom mjeseca srpnja i kolovoza, naš će župni ured, uredovati po skraćenom radnom vremenu, samo dopodne od 9 – 11 sati. Popodne samo hitni slučajevi i po dogovoru. Hvala vam na razumijevanju.
 1. U sljedeću nedjelju 01. srpnja 2018. misionari Hrvatske i Bosne i Hercegovine pohoditi će župe Karlovca i okolice i u njima predvoditi svetu Misu. Susret misionara i vjernika naše župe biti će pod svetom misom u 9:00 sati. Stoga vas pozivamo da se u što većem broju okupimo. To će nam biti dragocjena prilika da ih upoznamo, čujemo gdje djeluju i s čime se susreću.

 

 1. Zahvaljujemo vam na daru kojega smo primili ovoga tjedna za obnovu krovišta našega samostana i crkve i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

 1. Sakrament ženidbe žele sklopiti:

1) MATEJ JURIĆ iz naše župe i DUNJA BELAVIĆ iz ZagrebaVjenčanje je 30. lipnja 2018. u crkvi Srca Isusova u Karlovcu.

2) BORIS MAČEŠIĆ i IVANA JURČEVIĆ,  oboje iz naše župe. Vjenčanje je 06. srpnja 2018. u crkvi Presvet. Trojstva u Karlovcu.

3) ANTON BAŽDAR iz naše župe i DOROTEJA KLARIĆ sa ŠvarčeVjenčanje je 31. kolovoza 2018. u crkvi sv. Franje Ksaverskog u Karlovcu.

Ako je nekom poznata bilo kakva zapreka za ova vjenčanja, dužan je javiti ovom župnom uredu, a mladence preporučamo u vaše molitve.

 

 1. Preporučamo vam novi broj Glas-a Koncila, u kojem možete pročitati: Zašto je za sve u Hrvatskoj važna biskupska poruka o savjesti?, te tekst o svjedočenju franjevca kojega je bolest spriječila da postane svećenik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.