Župne obavijesti za 4. nedjelju došašća (20. 12. 2020.)

25/12/2020

1. Zahvaljujemo vam na vašem daru prikupljenom prošle nedjelje za potrebe biskupijskog Caritasa. Zauzetošću i trudom, naši volonteri Caritasa pomogli su 50-ak obitelji potrebnim namirnicama, te 12 obitelji u nabavi ogrijeva. Hvala im na tomu.

2. Naši izviđači Vladimir Nazor iz Karlovca, donijeli su nam Betlehemsko svjetlo ljubavi i mira. Betlehemsko svjetlo možete uzeti i ponijeti ga u svoje domove.

3. Večeras (nedjelja 20.12.2020.) vas pozivamo da nam se pridružite u 20:00 sati, na online OBITELJSKU ADVENTSKU KATEHEZU kao pripravu za Božić, na temu kako se pripraviti za sakramenat Ispovijedi, koju će te moći pratiti putem YouTube kanala FRANJEVCI KARLOVAC.

4. U tijeku su mise zornice, svakoga dana u 6, 7 i u 8 sati, te misa večernja u 18:30 sati.

5. Ispovijedat ćemo do Badnjaka dopodne, pola sata prije svih svetih misa. Pod misama bdijenja i na sam blagdan Božića nećemo ispovijedati. Molimo vas da pri tome poštujemo epidemiološke mjere: nosimo zaštitnu masku, dezinficirajmo ruke te držimo udaljenost jedni od drugih od 2 metra.

6. Prema novim epidemiološkim mjerama, odobreno nam je za blagdane Badnjaka i Božića mogućnost da primimo više osoba u prostor crkve za vrijeme svetih misa. Prema tome moći ćemo po svakoj svetoj misi primiti 60 osoba u crkvu. Nakon Božića mjere se vraćaju na prvotno ograničenje.

7. Na sam BADNJAK, u 8 sati je posljednja misa zornica ove godine. Prema odluci Stožera mise polnoćke trebaju završiti do 22 sata.Stoga je na Badnjak RASPORED SVETIH MISA BDIJENJA kod nas ovakav: u 18:30, u 19:30 i u 20:30 sati.

8. U petak, na BOŽIĆ, svete mise su ovim RASPOREDOM: u 7:30, 9, 10:30, 12, 17 i u 18:30 sati. Sudjelujmo toga dana s posebnom radošću u slavlju Kristova rođenja.

9. Na Božić u 16:00 sati biti će blagoslov djece – posebno onih malenih koji su pod stalnom brigom roditelja. Roditelji dovedimo svoju djecu na blagoslov! Zajedno s njima poklonimo se i mi novorođenom Isusu! – Naša će crkva na Božić biti otvorena tijekom cijeloga dana, kako biste se mogli pokloniti i pomoliti Isusu u jaslicama.

10. U tijeku su upisi misnih nakana za mjesec siječanj, veljaču i ožujak.

11. U subotu, na sv. Stjepana Prvomučenika, svete mise su BLAGDANSKIM RASPOREDOM u 8, 9 i u 18:30 sati.

12. U subotu 26. prosinca 2020., započinjemo sa blagoslovom obitelji u 14:00 sati

.13. RASPORED I UPUTE ZA BLAGOSLOV OBITELJI kao i RASPORED SVETIH MISA U BOŽIĆNE DANE u našoj crkvi otisnuli smo na prigodnom listiću kojega možete uzeti pri izlazu iz crkve ili vjeronaučne dvorane.

14. Kalendare za sljedeću 2021. godinu možete nabaviti u sakristiji ili u župnom uredu.

15. Zahvaljujemo vam od srca za svaki oblik potpore, za vašu molitvu, riječi ohrabrenja, svjedočanstva. Neka Vam Gospodin uzvrati stostruko za sve čime nas podupirete!

Možda će vas zanimati..

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu

Oštećenja u potresu Mnogostruka oštećenja naše franjevačke crkve u Karlovcu prouzročena stalnim potresima zbog kojih...

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku

Križ i jabuka na zvoniku crkve Sv. Trojice u Karlovcu Još 14. srpnja 1792. Josip Stiller započeo je radove na zvoniku...